Opowiem moją przygodę i ocenę mentoringu, ponieważ zakupiłem poprzednią edycję. Cena to coś ponad 7 tysięcy złotych. Był to czas gdzie Bitcoin stał dość wysoko i oczywiście była mowa już wtedy o tym, że będzie przechodzenie w Alty z BTC, dlatego mówię, kupię i zobaczę czy naprawdę Phil robi takie wyniki. Myślałem w tamtym czasie, że na przestrzeni tego czasu będą już jakieś altcoiny podane. Niestety tak nie było. Zapłaciłem ponad 7 tysięcy złotych i cały okres mentoringu czekałem w BTC. Ok, może i to dobra decyzja, ale po co robienie jakiś okresów. Teraz zapłać kolejne 7 tys. zł. bo to tym razem najlepszy okres i teraz będą podane alty. Miały być po przebiciu ath na bitcoinie, później po przebiciu 76 600, teraz niby ma być po przebiciu 100 k, termin przesuwany, ale ok. Tylko nie rozumiem po co na całą hossę robić trzy edycję. A już wiem. Żeby zarobić jak najwięcej na tym. Trochę mnie dziwi, że tak zarobiony człowiek chce jeszcze tutaj kosić jak najwięcej. Ogólnie strony, reklamy, wywiady, itd. podczas możliwości zakupu są na grubo. E-maile każdego dnia o możliwości dołączenia i o tym jaka to jest szansa i że nie można jej zmarnować. Jak to mówią wychodzi nawet z lodówki, tyle tego jest, aż meczy. No, ale w końcu człowieka skusi. Po to to jest. W środku jednak jak dla mnie jest średnio. Tak wszystko robione po najmniejszej linii oporu. Za taką kwotę, to można sobie wyobrażać, że naprawdę gościu chcę żebyś zarobił na tym rynku i prowadzi Cię za rękę. Analizuje każdego portfel, podpowiada, podchodzi indywidualnie i pracuje z każdym, który tego potrzebuje. A tu dostajesz ogólne nagrania i analizę aktualnej sytuacji i radź sobie człowieku sam. Jeśli ktoś jest nowy, to nie podoła tym wyzwaniom jakie rzuca rynek krypto i potrzebny jest mentor, który pomoże Ci przez to przejść i poprowadzi Cię za rękę a nie ktoś kto da Ci materiały i powie, proszę, ucz się, masz tu wszystko. Nie za takie pieniądze. Później Phil w swoich wywiadach mówi, że nie rozumie dlaczego ktoś kto jest na mentoringu i tak gra inaczej niż on. Może dlatego, że nikt mu nie próbuje w tym trudnym rynku pomóc. Jak dla mnie to ten mentoring nie jest dla osób początkujących a mocno zaawansowanych jeśli chodzi o mental i obycie w inwestycjach i rynku, oraz oczywiście dla bogatych. Bo żeby przejść przez całą hossę musisz kupić 3 razy po 7 tysięcy złotych, co daje 21 tys. I do tego mieć jakieś 50-100 tysięcy złotych, żeby zarobić coś fajnego. Jak dla mnie za te pieniądze słabo. Nie ma indywidualnego podejścia, kontaktu, tylko suche analizy i aktualizacje i działaj sam. Liczyłem na coś więcej, ale tyle to po tylu latach co jestem na rynku potrafię sobie sam poradzić. Za duża nagonka i namawianie do zakupu, za mało pomocy już w środku, to moje zdanie.
Jeszcze chciałem coś dodać. Nie ma żadnych potwierdzeń wyników. Co to ma być jakieś opowiadanie, że można było zarobić tyle i tyle, gdzie jakieś konkretne dane. Nie ma informacji np. przy cenie 16 000 tys. wchodzimy za taki procent naszego kapitału resztę zostawiamy na uśrednienie, wszystko rozpisane i konkretne kroki jakie trzeba zrobić. Co to za mówienie, tam był dołek trzeba było kupić. A za ile to kupić, kiedy następnym razem kupić i za ile? Konkrety i wszystko wypisane czarno na białym a nie jakieś ogólniki. Takie to wszystko zrobione, żeby był duży margines błędu. Nie pyłem na mentoringu w poprzedniej edycji, ale z tego co czytałem co inni pisali, to była podana lista 30 altów i wybierz sobie w jakie i ile chcesz wejść. Przecież to jest śmieszne. Ktoś mówił, że coś tam zarobił, ktoś mówił, że niewiele, ale podobno było 14 i pół X. Tylko chyba nikt tego nie zarobił, bo to była najlepsza opcja jak byś trafił te krypto, które najwięcej wzrosły. To jakiś żart. Piszę tylko to co czytałem. Może ktoś to tu potwierdzi.
Pytanie czy on jest tak zarobiony jak to wszyscy myślą ? Spółka która organizuje jego mentoring ma kapitał zakładowy 5000 zeta i kilkanaście spółek córek ? A na samym „mentoringu” Phila robią pewnie przynajmniej kilkanaście baniek przy każdej edycji… Gdyby nie kusili listami altów nikt by się na to nie nabierał. Wiedzą dobra ale ogólnie dostępna za free…
Phil na poprzedniej hossie nie podał zadnej listy altcoinowtylko sposób w jaki kazdy sobie ma je wybrac.Czyli największe gieldy, poniżej dolara i pierwsza setka. Jak już w poprzedniej hossie btc przekroczył ath to mowil ze wszystko jest przegrzane i że może być pull back i żeby czekac z altcoinami.Na dobra sprawę nigdy nie wskazał momentu do wejścia.a tak naprawde go przeoczyl.Dopiero po czasie robil te swoje śmieszne aktualizacje i jak już alty wzrosty to w Excelu robil analizę tych altów wybranych na podstawie tych kryteriów.ale to zawsze była analiza po fakcie. Phil jest cwany i watpie zeby wam wskazał moment konkretny. Nie chce brać na siebie odpowiedzialności jak cos nie wyjdzie.a później jak ktoś będzie miał do niego pretensje to będzie go poniżał i mowil ze ma biedemental.ten koleś jest dla mnie mega przewidywalny. generalnie uważam że wszystko co mówi na mentoringu to później powtarza na materiałach na YouTube.wiec mozna się czuć, delikatnie mówiąc, oszukanym. generalnie mówienie zeby siedzieć w btc to żadna filozofia.aha i nie wskazał tez momentu do wychodzenia ani z btc ani altów.innymi słowy nigdy nie wskazał konca hossy.wskazniki nigdy nie były przegrzane.
Cytat z MasterBlaster data 2024-11-28, 21:01
Pytanie czy on jest tak zarobiony jak to wszyscy myślą ? Spółka która organizuje jego mentoring ma kapitał zakładowy 5000 zeta i kilkanaście spółek córek ? A na samym „mentoringu” Phila robią pewnie przynajmniej kilkanaście baniek przy każdej edycji… Gdyby nie kusili listami altów nikt by się na to nie nabierał. Wiedzą dobra ale ogólnie dostępna za free…
Hej. Myślę, że spółka została założona, ponieważ zarobki są duże i się to po prostu opłaca (płacenie mniejszego podatku). Jeśli chodzi o kapitał zakładowy, to większość wpłaca tylko minimalny próg czyli 5 tyś. W razie potknięcia nie ponoszą dużej straty.